Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerine destek olmak amacıyla aydınlatma dronu kullanıldı. Bu uygulama tüm dünyada takdir edildi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerine destek olmak amacıyla aydınlatma dronu kullanıldı. Bu uygulama tüm dünyada takdir edildi.
Aydınlatmalı dronu, Ankara merkezli bir teknoloji şirketi Odak Arge Merkezi bünyesinde çalışan Emre Eselioğlu kullandı.
Dron, enkaz alanı üzerinde 30 metre yüksekliğe çıkarak bölgeyi aydınlatabiliyor. Yer istasyonuyla dron arasındaki elektrik bağlantısı sayesinde hava aracına kesintisiz güç sağlanıyor. Bu sayede tüm gece boyunca havada kalabiliyor.
Hava aracının yüksek parlaklıkta LED ışık modülüyle birleştirilmesi fikri daha önce Odak Arge Merkezi tarafından TÜBİTAK'a sunulmuştu. Odak Arge Merkezi tarafında proje yürütücüsü ve fikir sahibi Emre Yılmaz'dı.
Korkutucu deprem sonrasında firma yetkilileri harekete geçti. Dron pilotu Emre Eselioğlu deprem bölgesine gitti. Işığa ihtiyaç duyulan alanlarda ekiplere destek verdi.
Enkaz alanlarının dron yardımıyla aydınlatıldığı video kaydı sosyal medyada pek çok kişi tarafından paylaşıldı.
Kaynak: https://www.aydinlatma.org/
Drone lar en kaz alninda aydinlatma sagliyor ama cok ses yapmiyormu ne kadar ses desibelinbar bunlar neden soylenmiyor sadece haber yapılıyor
Merhaba, yorumunuz üzerine enkaz alanında yardım ekibinde bulunan arkadaşa danıştım. Konu hakkında cevabını buraya yazıyorum;
En az 8 saat birebir tam ışıklı dronun altında enkazda bulundum. Sesimi duyan var mı diye bağırıp çevreyi susturduğumuzda dronun varlığı yokluğu hiç anlaşılmadı. Arkadaşın kaygısı haklı ama hiç sorun olmadı diyebilirim çünkü baya yükseğe çıkıyor ve zifiri karanlıkta etrafı gündüz gibi aydınlatması çalışan ekiplere çok yardımcı oldu.